Alaska'nın Peşinde-John Green 💌


Kitabı çoktan bitirmiş olmama rağmen ancak yorumunu girebiliyorum ☹. Kitap hakkında söyleyebileceğim çok da bir şey yok gibi. Klasik bir gençlik kitabı olmakla birlikte konu bana fazlasıyla sığ geldi. Bir kez daha bu türün bana uymadığına kanaat getirdim denebilir. 
Kitabın konusunun çoğunu kapsayan -asıl kızımız- Alaska esrarengiz bir şekilde bir gece okuldan kaçarak kaza geçiriyor. İntihara meyilli ve yaşamı işkence olarak nitelendiren bir yapıda olduğunu bilen arkadaşları durumu çözmek için olaya el atıyor. Fakat kitaptakileri ajancılık oynuyorlar falan sanmayın. Kitapta en itici bulduğum yönde buydu aslında. 
Her şey bir anda olup bitiyor. Arkadaşlarının ölümü çok yüzeysel, yapılan araştırmalar kısmı desek aynı. Kitap biraz oldu bittiye getirilmiş havasında ilerliyor. Bu da bir süre sonra konudan bağımsızlaşmanıza, kitaptan kopmanıza sebep oluyor. 
Ama John Green'den okuduğum ilk kitapta (Aynı Yıldızın Altında) olduğu gibi espriler çok seviyeli ve inceden işlenmiş. Bazı kısımlarda sesli gülmekten kendimi alıkoyamadım. Eğer çok da beklentiniz olmayan çerezlik, sizi okuyamama buhranınızdan çıkarabilecek kitaplar arıyorsanız Alaska'nın Peşinde de iyi bir seçim olabilir. 😅

Yorumlar

Popüler Yayınlar