Kafes / Josh Malerman 🐨



Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen oldukça başarılı bir korku-gerilim kitabı olduğunu söyleyebiliriz. Korku-gerilim dedim ama bana sorarsanız kitabın bazı bölümlerinde psikolojik-gerilim daha ağır basıyordu. Türüne göre kurgusu iyi, konusu farklı. 
Kitabın konusunu kısaca özetlemek gerekirse; Amerika'da birdenbire çoğalan intihar vakaları hükümetin dikkatini çekmektedir ve bu konuda çalışmalara başlarlar. Bu konuyu önemsemiyormuş gibi görünen Malorie -baş karakterimiz-  kız kardeşi Shannon ile yeni bir eve taşınmış, orada bir birliktelik yaşadığı erkek arkadaşı tarafından hamile olduğu haberini yeni almıştır. Shannon Malorie'nin aksine olayları fazlasıyla ciddiye alarak devamlı haberleri takip etmektedir. Daha sonra bu intihar vakalarının insanlara görünen ne olduğu belli olmayan yaratıklar sayesinde ortaya çıktığı anlaşılmış, insanlar dışarı göz bantları olmadan çıkamaz olmuştur. Herkesin hayatı bu durumdan fazlasıyla olumsuz etkilenmekle birlikte, medya, ulaşım, gıda gibi her türlü ihtiyaç tüm dünya üzerinde kıtlığa uğramıştır. Bizlerde Malorie'nin bu olayların üstesinden nasıl geleceğini okuyoruz. Malorie çok sevdiğim kadın karakterler arasına girdi açıkçası. Sebebini okuyunca anlayabileceğinizi düşünüyorum. 
Dipnot olarak da şunu söyleyeyim kitap okunması çok kolay olan bir kitap değil. Çok fazla kan dondurucu olay var ve ister istemez konusu gereği fazlaca geriyor insanı. Yine de kitabın akıcılığı müthişti.



Yorumlar

Popüler Yayınlar